Dykkernyheder http://dykkerbranche.dk Sun, 11 Oct 2015 12:24:00 +0000 da-DK hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.3.1 Derfor skal du spise fiskeolie som dykker http://dykkerbranche.dk/derfor-skal-du-spise-fiskeolie-som-dykker/ http://dykkerbranche.dk/derfor-skal-du-spise-fiskeolie-som-dykker/#comments Fri, 11 Sep 2015 12:20:54 +0000 http://dykkerbranche.dk/?p=11 Dette er et gæsteindlæg fra Helsebixen.dk om de generelle fordele ved at spise fiskeolie og således ikke specifikt i forhold til din situation som dykker. Vi har dog taget imod indlægget uanset, da det er velskrevet og fordelene er både reelle og dokumenterede. Fiskeolie har et meget højt indhold af omega-3 fedtsyrer. Omega-3 har en … Læs mere Derfor skal du spise fiskeolie som dykker

Indlægget Derfor skal du spise fiskeolie som dykker blev vist første gang den Dykkernyheder.

]]>
Dette er et gæsteindlæg fra Helsebixen.dk om de generelle fordele ved at spise fiskeolie og således ikke specifikt i forhold til din situation som dykker. Vi har dog taget imod indlægget uanset, da det er velskrevet og fordelene er både reelle og dokumenterede.

Fiskeolie har et meget højt indhold af omega-3 fedtsyrer. Omega-3 har en gavnlig effekt på meget forskelligt blandt andet mange sygdomme og det kan være med til at sænke blodtrykket og skulle samtidig virke mod leddigt.

Hvad er fiskeolie?

Fiskeolie består kort fortalt af de to syrer EPA (eikosa-pentaen-syre) og DHA (dekosa-hexaen-syre). Vores krop kan i vores stofskifte omdanne ALA (alfa-linolensyre) til EPA og DHA. ALA findes i æg og kød fra dyr der har gået på friland, men omdannelse er kun på omkring 4 % og det er derfor vigtigt af få fiskeolierne direkte for at få dækket behovet for det.

Fiskeolie tilhører gruppen af flerumættede eller polyumættede fedtsyrer. Det er livsnødvendige fedtstoffer som kroppen skal have udefra enten gennem den daglige kost eller tages som kosttilskud.

Noget andet der også er flerumættede fedtsyrer er omega-6 men den gennemsnitlige dansker får alt for meget omega-6-planteolier i forhold til omega-3-fiskeolier.

Problemet ved det, er at begge olier indbygges i cellemembranen hvor de bliver omdannet til nogle signalstoffer kaldet eicosanoider, og de stoffer har meget stor indflydelse på om vi bl. a. rammes af inflammation, om blodpladerne bliver til blodpropper og på om vi har smerter.

Vores krop kan ikke danne ubegrænsede mængder af de signalstoffer og omega-3 og omega-6 ligger altså og konkurrer mod hinanden om at blive omdannet.

Da vi får mere omega-6 gennem vores kost er det overvejende dem der bliver omdannet fordi de er i overtal. Men omega-3 er meget bedre til at modvirke blodpropper, dæmpe smerter og sænke blodtrykket. Det er derfor vigtigt at tænke over at rette op på den ubalance der er mellem omega-3 og omega-6.

Men der er rigtig mange skjulte kilder til omega-6 og det gemmer sig i mange forskellige madvarer. Det gælder bl. a. mange færdigretter, remoulade, kager, meget brød, chips og kød der ikke er fra friland.

Grunden til at omega-6 findes i så meget er at omega-6 optræder som planteolier eller andre former for fedtstof.

Det gode ved fiskeolie

Som nævnt ovenover kan fiskeolie dæmpe smerter, modvirke blodpropper og sænke blodtrykket. Men fiskeolie har også mange andre vigtige effekter (læs flere på SimpelSundhed.dk).

Grunden til at fiskeolie kan sænke blodtrykket er fordi at omega-3 udvider blodkarrerne, og kan samtidig reducere fedtindholdet i blodet. Fiskeolie stabiliserer også hjerterytmen som giver lavere risiko for fjerterytmeforstyrrelser. Omega-3 modvirker også åreforkalkning ved at dæmpe betændelse i bl. a. blodkar.

Det antages at omega-3 nedsætter risikoen for mange forskellige sygdomme – specielt sygsomme der involverer betændelse og irritation. Det gælder mange sygdomme her i blandt kræft, demens, depression, astma, eksem, tarmbetændelse m. m.

Omega-3 er også vigtigt for hjernes opbygning og funktion. Det skyldes at DHA udgør 20 % af hjernens fedtstoffer. Omega-3 er specielt vigtigt for humør og hukommelse.

Mange undersøgelser tyder også på at fiskeolie har en gavnlig effekt mod leddegigt. Det skulle give færre smerter, lindre morgenstivhed og give mindre behov for gigtmedicin.

Få den rette mængde

Fiskeolie findes først og fremmest i skaldyr, havpattedyr og fisk selvfølgelig. De bedste fisk du kan spise for at få et højt indhold af omega-3 er fisk som f. eks. makrel, sild, laks, hellefisk og ål.

Det er også vigtigt at tænke over hvilke slags fisk du køber der er nemlig en forskel på hvis du køber opdrættet eller vilde fisk. Opdrættede fisk får noget kraftfoder som der gør at fiskene får et mindre indhold af omega-3 fedtsyrerene.

Men det kan godt være svært at få nok omega-3 gennem kosten da det kræver at man spiser meget fisk og at det fisk man spiser har et højt indhold af omega-3.

Fiskeolie som kosttilskud findes både som kapsler eller flydende. Hvad du helst vil tage er en smagssag da begge dele burde have samme virkning.

Hvor ofte fiskeolie skal tages afhænger af hvad du køber. Der findes nemlig rigtig mange forskellige producenter af fiskeolie.

Indlægget Derfor skal du spise fiskeolie som dykker blev vist første gang den Dykkernyheder.

]]>
http://dykkerbranche.dk/derfor-skal-du-spise-fiskeolie-som-dykker/feed/ 0
Følger du med i Red Bull Cliff Diving? http://dykkerbranche.dk/foelger-du-med-i-red-bull-cliff-diving/ http://dykkerbranche.dk/foelger-du-med-i-red-bull-cliff-diving/#comments Sat, 05 Sep 2015 11:45:23 +0000 http://dykkerbranche.dk/?p=6 Red Bull – energidrikmærket – afholder en række events hvert år. Et af disse er den løbende konkurrence Cliff Diving. Cliff Diving er en konkurrence, hvor dykkere fra hele verden laver udspring fra klipper og opsatte ramper. En af eventsne foregik i København, hvor taget fra Operahuset udgjorde udspringssted: Sæsonen løber fra april til september … Læs mere Følger du med i Red Bull Cliff Diving?

Indlægget Følger du med i Red Bull Cliff Diving? blev vist første gang den Dykkernyheder.

]]>
Red Bull – energidrikmærket – afholder en række events hvert år.

Et af disse er den løbende konkurrence Cliff Diving.

Cliff Diving er en konkurrence, hvor dykkere fra hele verden laver udspring fra klipper og opsatte ramper. En af eventsne foregik i København, hvor taget fra Operahuset udgjorde udspringssted:

Sæsonen løber fra april til september og der er stadig et enkelt event tilbage i 2015 – nemlig i Bilbao, Spanien den 26. August. Du kan købe flybilletter her, hvis du selv vil være med på dagen.

Se andre datoer og den nuværende stilling på Redbullcliffdiving.com – eller nyd videoerne herunder:

Indlægget Følger du med i Red Bull Cliff Diving? blev vist første gang den Dykkernyheder.

]]>
http://dykkerbranche.dk/foelger-du-med-i-red-bull-cliff-diving/feed/ 0